Betalen met je mobiele telefoon

Misschien wist u het nog niet, maar tegenwoordig kunt u betalen met uw mobiele telefoon. Dit werkt hetzelfde als contactloos betalen. Het voordeel van betalen met uw smartphone is dat u eigenlijk altijd uw mobiel bij de hand heeft. Dus als u uw pinpas vergeet kunt u alsnog betalen. Ook gaat het contactloos betalen snel en eenvoudig. Mobiel betalen is mogelijk als er op de pinautomaat een sticker met contactloos betalen op staat. Tegenwoordig beschikken steeds meer winkels over de contactloos betalen pinautomaten. In 2017 werden 96 miljoen transacties via smartphones gedaan. Hiermee heeft de smartphone een aandeel van 21 procent. Als het bedrag hoger is dan 25 euro dan moet u wel afrekenen met pincode.

Rabobank heeft een app genaamd Rabo Wallet. Met deze app kunt u met uw mobiel niet alleen betalen, maar ook het parkeren van de auto betalen. De app is beschikbaar voor bijna elke telefoon. Alleen Apple apparaten hebben nog geen toegang tot de app.

Voor iedereen die bij ABN zit, is er ook De Wallet app. Deze app heeft hetzelfde concept als de Rabo Wallet app. Bij De Wallet app van ABN kunt u zelfs betalen zonder internetverbinding. Als u wilt weten of uw bank ook zo’n mooie app heeft, kunt u altijd even op het internet kijken.

Het ontstaan van pinnen

In 1990 introduceerde de Nederlandse Bank een uniform betaalsysteem met de naam PIN. Dit werd door de mensen al snel pinnen genoemd. In het begin kon je alleen pinnen uit een pinautomaat van uw eigen bank. Tegenwoordig is dit al lang niet meer zo. De eerste pinpassen werkten met een magneetstrip waarop gegevens konden worden vastgelegd. Op een gegeven moment bleek dat die pinpassen gevoelig waren voor fraude. Daarna volgde de betaalpas met chip, dit kende een aantal voordelen, maar niet genoeg. Inmiddels is die betaalmethode deze betaalmethode dan ook afgeschaft. Vervolgens kwam het mobiel betalen. Dit wordt steeds meer gebruikt en is duidelijk aan een opmars bezig.

De toekomst van pinnen: misschien is pinnen in de toekomst helemaal niet meer nodig. Er zijn zelfs ontwikkelingen in het betalen door middel van gezichtsherkenning. Nederland is het eerste land dat betalen met gezichtsherkenning in de praktijk zal gaan testen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *