Goedkeuring lening

Als u een lening aanvraagt bij een tussenpersoon of kredietverstrekker dan moet de lening worden goedgekeurd door de kredietverstrekker. U hebt bij de aanvraag van de lening uw gegevens verstrekt die men vervolgens controleert. Er wordt gekeken of u betalingsachterstanden hebt en of u de lening wel kunt betalen. De tussenpersoon verstuurd de gegevens naar de kredietverstrekker die doorgaans binnen een dag met een definitief oordeel komt of u wel of niet het geld kunt lenen.

Als de aanvraag is goedgekeurd
De kredietverstrekker keurt de aanvraag goed of af. Als de aanvraag goedgekeurd wordt dan wordt de lening direct overgemaakt op het rekeningnummer dat u hebt opgegeven bij de aanvraag. Doordat een overboeking niet direct overgemaakt wordt kan het hoogstens enkele dagen duren voordat u het geld daadwerkelijk op uw rekening hebt staan. Normaal gesproken hebt u het geld van de lening binnen maximaal drie werkdagen binnen.

Als de aanvraag is afgekeurd
Als uw lening aanvraag afgekeurd wordt dan kunt u het proberen bij een andere kredietverstrekker. Elke kredietverstrekker gaat uit van de regels die opgesteld worden door de Autoriteit Financiƫle Markten en de wetgeving maar er is altijd maatwerk mogelijk. Dat u geen lening kunt krijgen bij de ene kredietverstrekker betekent niet dat het nergens anders mogelijk is. Vraag om een reden waarom de lening aanvraag niet goedgekeurd is zodat u dit eventueel kunt toelichten bij een hernieuwde aanvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *