Hoe pak je de administratie aan?

Bij het hebben van een eigen onderneming komen veel dingen kijken, zeker in het begin. Met sommige zaken zal je rekening moeten blijven houden, ze zullen terug blijven komen. Eén van die dingen is de administratie, je moet dit immers goed bijhouden. Voor sommige (beginnende) ondernemers kan dat nog wel eens een uitdaging zijn. Daarom geven we je drie tips, die je hierbij kunnen helpen.

1: Volg een cursus

Zeker aan het begin van je carrière als ondernemer kan een cursus uitkomst bieden. Je hebt op dat moment simpelweg nog te weinig kennis en ervaring om de administratie snel en gemakkelijk te doen. Daarbij zijn er allerlei regels waar je rekening mee moet houden. Het is dan verstandig om een cursus te volgen.

In zo’n cursus worden diverse dingen aan je uitgelegd. Op deze manier krijg je meer inzicht in hoe jij de administratie het gemakkelijkst op kan pakken, met welke dingen je rekening moet houden en welke regels er gelden als het gaat om jouw administratie.

2: Organiseer het

Je bedrijf is je passie en daar besteed je waarschijnlijk het liefst zoveel mogelijk tijd aan. En logisch, als elektricien of loodgieter heb je gekozen voor een vak dat ver van papierwerk af staat. Toch moet je dit als ondernemer combineren met je klussen, zeker als zzp’er kan dat een uitdaging worden.

Het is dan ook verstandig om hier structuur in te brengen. Na verloop van tijd weet je hoelang je ongeveer met de administratie bezig bent. Zorg dan voor een vast moment waarop je deze uitvoert. Maak een takenlijstje, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Deze structuur biedt houvast en inzicht in je administratie. Door een vast moment in te plannen, vermijd je uitstelgedrag en blijft je administratie op orde. 

3: Besteed het uit!
Sommigen onder ons zullen het doen van de administratie na een tijdje onder de knie hebben, terwijl het voor anderen een heikel punt blijft. Het kan uiteraard ook dat je er simpelweg de tijd niet voor hebt of het liever niet zelf oppakt.

De beste optie is dan om de administratie uit te besteden. Je hoeft dan niet meer zelf aan de slag, maar laat een bedrijf dit voor je doen. Een kantoor administratiekantoor Wezep kan jouw volledige administratie overnemen, dus de financiële en de salarisadministratie, maar ook een deel. Dan kies je bijvoorbeeld alleen voor het uitbesteden van de financiële administratie.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *