Lees hier wat een persoonlijke lening vragen inhoudt

Je wilt iets nieuws kopen zoals een auto? Dan is geld lenen door middel van een persoonlijke lening misschien iets voor jou. Je kan deze lening zelf aanvragen en bepalen welke looptijd jij wil volgen voor de terugbetaling van deze lening. Wij vertellen hoe dit moet!

Persoonlijke lening

Persoonlijke leningen hebben een voordeel en dat is dat deze lening overzichtelijk is. Op deze manier geld lenen is duidelijk omdat je het bedrag in 1 keer gestort krijgt en dit per maand terugbetaald door middel van een vast bedrag. Het staat vast hoelang de looptijd is van deze lening. Je kan deze looptijd zelf kiezen als het maar minimaal 12 maanden en maximaal 180 maanden is. Je legt dit dus van tevoren vast met de bank in wat voor periode jij dit wilt terugbetalen.

Tussentijds aflossen

Je kan bij een persoonlijke lening tussentijds aflossen, je loopt wel een risico dat je een boeterente aan de aanbieder moet betalen. Als jij eerder je lening wilt aflossen en er een lage rente is kan de bank geld mislopen door deze lage rente, wanneer dit het geval is krijg jij een boeterente je betaalt dan de gemiste inkomsten terug. Op het moment dat er een hoge rente is krijg je niet te maken met een boeterente.

Zodra jij een bedrag hebt afgelost is het niet meer van jou. Dit betekent dat je niet nog een keer dit bedrag kan opnemen omdat je het toch nog nodig hebt. Dus als het bedrag is afgelost is het bedrag weer van de bank en kunnen zij dit weer opnieuw aan een andere klant uitlenen.

Hoe vraag je een persoonlijke lening aan

Om deze manier van geld lenen aan te vragen zijn er heel wat stappen die je moet nemen om daadwerkelijk dit geld te kunnen lenen. Je begint met gegevens invullen, waarom wil je het geld lenen (leendoel) en het bedrag dat je wilt lenen. Voor dit bedrag wil de bank graag dingen weten over je inkomen, de hoeveelheid vaste lasten die je maandelijks moet betalen. De bank kan ook vragen naar je gezinssamenstelling.

Wanneer je deze dingen hebt ingevuld moet je een looptijd kiezen voor het bedrag dat jij wilt lenen. Denk hier wel goed over na. Het klinkt erg aantrekkelijk om een lange looptijd te hebben omdat je dan een lagere vaste last hebt. Echter kan dit soms ook in je nadeel werken. Dit komt omdat het product waar jij voor wilt lenen bijvoorbeeld over 7 jaar geen waarde meer heeft en je het niet meer kan gebruiken. Dat zou betekenen dat jij daarna nog geld moet blijven betalen voor iets wat je niet meer gebruikt.

Alle besluiten genomen? Dan wordt er binnen 2 weken contact met je opgenomen door de aanbieder. Wanneer jij een betalingsachterstand hebt is er een kleine kans dat je een lening kunt krijgen of tot een bepaald bedrag. De aanbieder is akkoord gegaan! Dan krijg jij een offerte en als je hiermee akkoord gaat is het zo goed als geregeld.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *