Lening aflossen

Een lening houdt natuurlijk in dat u geld leent wat later terugbetaald moet worden. U moet goed voorbereid een lening afsluiten zodat u niet voor verassingen komt te staan wanneer u de lening moet aflossen. Er zijn immers verschillende leensoorten met verschillende manieren om het af te lossen. Zo kunt u een lening aflossen in termijnen zoals de meeste mensen het doen maar het kan ook ineens.

Aflossen in termijnen
Bij de meeste leensoorten wordt er afgelost in termijnen. Bij een persoonlijke lening bijvoorbeeld weet u precies wat u moet aflossen en is er iedere dezelfde aflossing. Bij een aflossingsvrije lening moet u na de aflossingsvrije periode pas aflossen. Na deze periode moet u iedere maand aflossen en betaald u het geld in termijnen terug.

Aflossing in één keer
Als u een lening afsluit dan moet u de voorwaarden controleren of het mogelijk is om de lening ineens af te lossen. Het is vaak de regel dat u wel ineens kunt aflossen maar dat er een boete aan verbonden zit. Soms kunt u niet het hele bedrag zonder boete afbetalen maar slechts gedeeltes. Vooral bij een aflossingsvrije lening, waarbij u een geldbedrag verwacht waarmee u de lening ineens wilt aflossen, is het belangrijk dat het mogelijk is om de lening boetevrij ineens af te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *