Lening afsluiten

Op het internet heeft u vaak wel snel en tevens anoniem de kans om een lening of krediet af te sluiten. Vaak is er alleen een kort telefonisch contact of een uitgebreid contact per mail. Het internet biedt helaas geen goede adviesmogelijkheid. U zult het met name allemaal zelf moeten doen als u een lening wilt afsluiten. U zult zelf een keuze moeten maken wat de beste lening is en wat de beste opties voor u zijn. Als u veel verstand hebt van kredieten dan kunt u dit gerust zelf doen. Het is niet altijd aan te raden om het zelf te doen. Meestal is een goed advies bij het afsluiten van een lening kosteloos het halve werk. U ontdekt tijdens de aanvraag veel en u leert veel meer dan u denkt als u een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluit.

Denk goed na voor je een keuze maakt
Als u een lening gaat aanvragen dan is het aan te raden om niet over een nacht ijs te gaan en er goed over na de te denken. Het is aan te raden om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Kijk na het vergelijken waar u het beste uit bent. Let niet alleen op het rentepercentage die u over de lening betaald maar tevens naar de voorwaarden die bij de lening horen. Zorg dat u goed voorbereid bent en win zo nodig een deskundig advies in bij een specialist.

Het verzamelen van uw persoonlijke gegevens
Ten eerste zal de assurantietussenpersoon of de bankmedewerker uw informatie verzamelen. Naast uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, email adres zijn tevens uw inkomens gegevens van belang. Het gaat met name om uw netto inkomen per maand. Daarvoor is een loonstrook nodig als bewijs van het inkomen. Tevens dient u aan te geven of er andere verplichtingen zijn waar u iedere maand geld aan kwijt bent. U kunt denken aan een andere krediet of lening die u al bij een andere bank heeft. Tevens val een eventuele alimentatie onder deze verplichtingen.

Het uitbrengen van de offerte
Op basis van uw gegevens kunt u een lening afsluiten en zal de bank of andere kredietverstrekker beoordelen of ze een offerte willen uitbrengen. Voordat ze dit doen dan zal de bank bij het BKR te Tiel gaan controleren of u andere leningen of een ander krediet heeft. Tevens wordt er nagegaan of u een betaalpas heeft bij een postorderbedrijf of een creditcard. Alle mogelijke kredieten staan vermeld bij het BKR te Tiel om u te beschermen. Het BKR beschermd consumenten tegen overcreditering. Het gaat ze erom dat niemand te veel leent. De kredietverstrekkers willen dat u niet teveel kredieten afsluit die u in de toekomst niet meer kunt aflossen. De kredietverstrekkers willen meer controle zodat zij het geld terugkrijgen van u. Ze willen u tevens beschermen dat u niet in de problemen komt. Voor beide partijen is het systeem van het BKR een handig middel. U wilt immers niet in de problemen komen door overcreditering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *