Maximale lening

De maximale lening is het bedrag dat u verantwoord maximaal mag lenen. Het woord verantwoord moet erbij omdat u misschien wel meer kunt lenen maar niet betalen. Het is immers belangrijk dat u niet zoveel geld leent dat u het niet meer kunt betalen. Dat is niet alleen voor u een probleem maar ook voor de kredietverstrekker. De kredietverstrekker wil graag dat u leent wat u kunt betalen. Daarom wordt er bij de maximale lening uitgegaan van wat u kunt betalen en verantwoord kunt lenen.

Aanvragen lening
Als u een lening aanvraagt dat moet u bepaalde gegevens leveren aan de kredietverstrekker. Dit zijn uw persoonsgegevens zodat er gecontroleerd kan worden op uw betalingsachterstanden hebt, uw huidige maandlasten en inkomensgegevens. Met de gegevens die u verstrekt kan men een exact beeld vormen van uw financiƫle situatie. De kredietverstrekker kan met de gegevens uitrekenen hoeveel u maandelijks kunt missen voor een lening. U moet immers geld overhouden iedere maand zodat u aflossing en rente van de lening kunt betalen zonder in problemen te komen.

Het verschil tussen uw inkomen en maandlasten is een belangrijke maatstaf bij het bepalen van de maximale lening. De kredietverstrekker gaat ook uit van statistische gegevens zoals de woonquote. Dit geeft de verhouding tussen huur of hypotheeklasten weer in verhouding tot het inkomen. Deze gegevens worden gebruikt om te zien hoeveel u maandelijks te besteden hebt voor een lening. Hoe meer u maandelijks overhoudt, hoe groter de maximale lening is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *