Verantwoord lenen

Verantwoord lenen staat voor lenen wat u kunt betalen. Als u een lening afsluit dan gaat het er niet om hoeveel u maximaal kunt lenen maar hoeveel u verantwoord kunt lenen. Verantwoord geld lenen; daar gaat het om. Leen nooit meer dan noodzakelijk en vraag alleen een lening aan voor zaken die noodzakelijk zijn. Veel mensen komen in de problemen doordat men luxe goederen koopt maar eigenlijk niet kunnen betalen. Dat is toch niet wat u wil?

Is het noodzakelijk?
Vraag uzelf af of hetgeen u wilt kopen echt noodzakelijk is. Is er een andere manier om aan het geld te komen? Kunt u zonder leven of is de aankoop echt nodig? Stel uzelf deze vragen voor u de lening aanvraagt. Er kunnen tijdens de looptijd veel zaken veranderen waardoor aflossen moeilijk wordt. U wilt toch niet de rest van uw leven elk dubbeltje omdraaien omdat u zo graag die nieuwe auto wilde die u eigenlijk niet nodig had?

Gevaren van geld lenen
Als u te veel geld leent dan is het risico groter. Uw inkomen kan dalen. U kunt arbeidsongeschikt raken. Hoe moet u dan ooit de lening aflossen? Sluit dan in ieder geval niet opnieuw een lening af om een andere lening af te lossen. Hier worden de problemen alleen maar groter door. Maak afspraken met de verstrekker van de lening hoe u de lening gaat aflossen. Schakel desnoods de hulp in van een schuldhulpverlenings organisatie. Zorg dat u altijd op tijd betaald zodat er geen betalingsachterstanden ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *