Vervroegd aflossen lening

Als u in staat bent om een lening sneller terug te betalen dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk doen. U betaalt minder rente en het is fijn dat de schuld weer minder wordt. Of het verstandig is verschilt per situatie. Het kan zijn dat het minder voordelig is als u extra aflost op de lening. Er kan namelijk een boeteclausule opgenomen zijn in het contract van de lening. Als u vervroegd aflost dan moet u een boete betalen.

Vervroegd aflossen doorlopend krediet
Een doorlopend krediet heeft een flexibele looptijd. U hebt een kredietlimiet die de grens aangeeft wat u maximaal kunt lenen. Als u geld leent dan betaalt u rente over dat bedrag.U bent vervolgens vrij om te bepalen wanneer u het geld terug betaald. Leent u geen geld op het krediet dan hoeft u ook niets te betalen. Bij een doorlopend krediet is er geen sprake van een boete bij vervroegd aflossen.

Vervroegd aflossen persoonlijke lening
Een persoonlijke lening werkt met een vaste looptijd en termijnen. U leent een bedrag wat in gedeeltes wordt afgelost. Dit wordt vastgelegd in het contract van de lening. Als u meer wilt aflossen op de persoonlijke lening dan kan dit vaak niet zonder boete. Hoeveel de boete is kunt u nalezen in de voorwaarden van het contract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *