Waarom kiezen voor short lease?

Voor bedrijven die graag over een flexibel wagenpark willen beschikken is short lease de ideale oplossing. De voordelen zijn legio en op deze wijze leasen kan elk bedrijf een behoorlijke kostenbesparing opleveren. Dat zit vooral in het feit dat je het contract bij short lease elke maand op kunt zeggen.

Wat is shortlease?

Zeker als jij een nieuwe werknemer aanneemt, eerst voor een half jaar, zat je tot enkele jaren geleden altijd vast aan een gewoon leasecontract van drie of vier jaar. Vertrok de werknemer of was er sprake van krimp, dan had je vaak auto’s over waarvoor je wel elke maand de gepeperde rekening moest betalen. Short lease biedt je dat flexibele wagenpark waarover je al zo lang wilde beschikken. Krimpt je bedrijf, dan stoot je auto’s af en groei je dan neem je er op basis van short lease een aantal auto’s bij. En de werknemer met het eerste contract van zes maanden? Daarvoor sluit je nu dus ook gewoon een short lease contract voor een half jaar af. Kun je daarna wel verder zien.

Elk jaar een nieuwe auto

Short lease is ook perfect voor mensen die graag elk jaar in een nieuwe auto willen rijden. Want ook dit kan met deze manier van leasen heel eenvoudig.  Bovendien is shortlease ook al dé manier om een merk auto, shortlease automaat of een elektrische auto te testen als je van plan bent eventueel een overstap te maken. Sluit je gewoon een leasecontract voor een paar maanden en weet je aan het eind van de termijn precies wat je wel en wat je niet wilt.

Op de stoep afgeleverd

Net als bij normale lease zit bij het scherpe maandbedrag ook de verzekering, de belasting, onderhoud en reparatie, pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen en betaal je dus alleen nog de kosten voor brandstof en verkeersboetes, mocht je die krijgen. Shortlease zzp? Dat is ook prima mogelijk, zoals starters ook de kans krijgen om een representatieve leaseauto uit te zoeken. Zowel de leasemaatschappij als de starters en zzp’ers lopen immers heel weinig risico. Ook een voordeel van shortlease is dat je het op heel korte termijn kunt reageren en dat de auto desgewenst en vanwege eigen tijdgebrek op je stoep wordt afgeleverd en na de leaseperiode weer wordt gehaald.

Ook voor starters en zzp’ers

Short lease biedt je als ondernemer flexibele mobiliteit en ook altijd voldoende mobiliteit. Bovendien blijkt dat deze manier van leasen tegen een scherpe prijs aangeboden kan worden en hoe langer je besluit te leasen, hoe lager het maandbedrag wordt. Behalve starters en zzp’ers kunnen ook mensen met een negatieve BKR-registratie in aanmerking komen om op deze wijze een leasewagen te rijden. Overigens wordt het uitzoeken van de gewenste auto nog wel een dingetje want het aanbod is net zo groot als dat bij de reguliere lease van toepassing is. En dus kies jij een auto die tegen een scherpe maandprijs aangeboden wordt en past binnen de financiële kader en bij de uitstraling van je bedrijf, Eigenlijk biedt shortlease alleen maar voordelen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *